تلویزیونخانه و آشپزخانه

تفاوت تلویزیون های LED, OLED, QLED

در حال حاضر بهترین پنل‌های موجود در بازار، پنل های LED و OLED و QLED می‌باشند، که برندهای مطرح و معتبر دنیا از این پنل‌ها در ساخت تلویزیون‌های خود استفاده کرده اند.
هر کدام از این پنل‌ها ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند که ما در این مطلب قصد داریم آنها را بیان کنیم.

اگر شما هم قصد خرید تلویزیون دارید و نمی‌دانید که پنل OLED بهتر است یا پنل QLED و LED در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

تلویزیون LED

تکنولوژی LED در واقع همان فناوری LCD یا کریستال مایع است، اما به جای فناوری CCFL از نور پس زمینه استفاده می‌کند.
فرق LED با LCD در نحوه تامین نور پنل آنها می‌باشد. به طوری که نور مورد نیاز پنل LCD به وسیله LED تامین می‌شود و تلویزیون‌هایی که مجهز به این تکنولوژی هستند در واقع LED_LCD نامیده می‌شوند اما کاربران آنها را به نام تلویزیون‌های LED میشناسند.
از ویژگی‌های این پنل می‌توان به تصویری با کیفیت ، میزان کنتراست بالا و قیمت مناسب آنها اشاره کرد. این تلویزیون‌ها به سرعت جایگاه ویژه‌ای در بین مردم پیدا کردند.

پنل LED دارای دو نوع VA و IPS می‌باشد که هر کدام ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند.
فناوری VA بسیار با کیفیت است و دارای کنتراست بالا می‌باشد، اما وسعت زاویه دید آن محدود است ، در مقابل فناوری IPS زاویه دید وسیعی دارد و برای سالن‌های بزرگ با تعداد افراد زیاد، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پنل QLED

برند سامسونگ اولین تولید کننده پنل QLED می‌باشد و همواره این پنل را در محصولات خود به کار می‌برد.
عملکرد پنل QLED به این صورت است که برای تولید نورهای رنگی از نقطه‌های کوانتومی استفاده میکند و به لطف آن، این پنل رنگبندی دقیقتر و روشنایی بالایی دارد.
پنل QLED طوری طراحی شده است که یک لایه نازک بین LED و پنل LCD قرار گرفته است که باعث ایجاد رنگ‌های واقعیتر و دقت رنگ بیشتر آن شده است.
پنل QLED قیمت بیشتری نسبت به پنل LED دارد، اما از پنل OLED کمی ارزان‌تر است.
از نظر کیفیت پنل QLED از پنل LED، کیفیت بالاتری دارد.

پنل OLED

بهترین پنل موجود در بازار و پیشرفته‌ترین تکنولوژی ساخت صفحه نمایش در سطح دنیا، پنل OLED میباشد.
در تلویزیون‌های مجهز به پنل OLED هر پیکسل به صورت جداگانه نور تولید می‌کند و این در حالی است که پنل‌های دیگر به یک نور پس زمینه وابسته هستند.
پنل OLED طوری طراحی شده است که هر پیکسل به صورت جداگانه در حال فعالیت است و نور تولید می‌کند به همین دلیل این پنل، کنتراست و دقت رنگ فوق العاده‌ بالایی دارد. عملکرد پنل OLED برای تولید رنگ مشکی به این گونه است که پیکسل‌های در حال فعالیت، خاموش می‌شوند، به همین دلیل این پنل رنگ مشکی را عمیق‌تر به تصویر می‌کشد اما در تلویزیون‌های LED و QLED پیکسل‌ها رنگ مشکی را می‌سازند.
از مشخصات پنل OLED می‌توان به تصویری با کیفیت، کنتراست بالا، رنگ‌های واقعی و زنده، زمان پاسخ دهی سریع اشاره کرد، این پنل نسبت به پنل‌های دیگر قیمت بالاتری دارد.

همچنین بخوانید: بهترین تلویزیون 55 اینچ

مقایسه تلویزیون OLED با تلویزیون QLED


دو تکنولوژی متفاوت که در ساخت انواع نمایشگر در سطح دنیا به کار می‌روند OLED و QLED هستند که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. در این قسمت این دو پنل را از جهات مختلف با هم مقایسه می‌کنیم.
در واقع OLED نوعی پنل محسوب می‌شود اما QLED نوعی تکنولوژی است که در پنل‌های LCD به کار می‌رود.

1- از نظر روشنایی تصویر
از نظر روشنایی تصویر، تلویزیون‌هایی که با پنل QLED ساخته شده‌اند، تصویر روشن‌تری نسبت به تلویزیون‌هایی که پنل OLED در آنها به کار رفته است، دارند.
بنابراین تلویزیون‌های OLED برای مکان‌هایی که نور کمی دارند، بیشتر کاربرد دارد.

2- از نظر پردازش رنگ
از آنجایی که تلویزیون‌های QLED روشنایی بیشتری دارند، بنابراین قابلیت ارائه طیف گسترده‌تری از رنگ‌ها را نسبت به تلویزیون‌های OLED دارند.
اما در سال‌های اخیر تلویزیون‌های OLED هم از نظر پردازش رنگ، پیشرفت چشمگیری داشته اند.

3- از نظر زاویه دید
از نظر وسعت زاویه دید، تلویزیون‌های OLED نسبت به تلویزیون‌های QLED زاویه دید گسترده‌تری دارند.
به طوری که در تلویزیون‌های QLED از کناره‌های صفحه نمایشگر، تصویر به خوبی ارائه نمی‌شود و کمی تغییر رنگ دارد.

4- از نظر مصرف انرژی
تلویزیون‌های OLED نسبت به تلویزیون‌های QLED مصرف انرژی بسیار کمی دارند. زیرا زمانی که بخشی از تلویزیون تاریک می‌شود به طور کلی پیکسل‌های آن قسمت خاموش می‌شوند، اما تلویزیون‌های QLED طوری طراحی شده‌اند که دائما برای تامین نور پس زمینه، نیاز به برق دارند.

5- نرخ نوسازی و زمان پاسخ دهی
نرخ نوسازی به تعداد دفعاتی که در مدت زمان یک ثانیه، تصویر یک تلویزیون به روز رسانی می‌شود می‌گویند که واحد اندازه‌گیری آن هرتز می‌باشد.
نرخ نوسازی و زمان پاسخ دهی در تلویزیون‌های QLED و OLED در یک سطح هست و تفاوت چندانی ندارد.

از نظر قیمت:
از آنجایی که تلویزیون‌های OLED امکانات و قابلیت‌های بیشتری دارد و کیفیت آن نیز بالاتر است، نسبت به تلویزیون‌های QLED قیمت بالاتری هم دارد.

نتیجه مقایسه پنل‌های LED, QLED, OLED

بعد از اینکه مشخصات این پنل‌ها را با هم بررسی کردیم و آنها را با هم مقایسه کردیم به این نتیجه می‌رسیم که:
اگر از نظر مالی محدودیت دارید، تلویزیون‌هایی که مجهز به پنل LED هستند را انتخاب کنید، زیرا این تلویزیون‌ها نسبتاً با کیفیت هستند و زاویه دید گسترده‌ای دارند و قیمت آن‌ها نیز مناسب است.

در هر مدل از پنل‌های LCD که تکنولوژی QLED در آن به کار رفته است، آن پنل دارای زاویه دید محدودتر، میزان کنتراست پایین‌تر و قیمت مناسب‌تری میباشد و در مقابل میزان روشنایی بالاتری دارد و دقت رنگ آن هم بیشتر است و به طور کلی برای محیط‌هایی که روشنایی خوبی دارند، مناسب هستند.

اما اگر از نظر مالی محدودیت ندارید، حتماً تلویزیون‌های OLED را انتخاب کنید. زیرا این تلویزیون‌ها کیفیت تصویر فوق العاده‌ای دارند، نمایش رنگ‌ها را بهتر به تصویر می‌کشند، رنگ‌های مشکی را عمیق‌تر نشان می‌دهند و مصرف برق آنها بسیار کم است بنابراین اگر می‌خواهید از تماشای فیلم و سریال به اندازه کافی لذت ببرید، تلویزیون OLED بهترین گزینه برای شما می‌باشد.

نتیجه: برای خرید تلویزیون با توجه به مطالبی که عنوان کردیم، ابتدا بودجه خود را مشخص کنید و سپس با در نظر گرفتن نیازهای خود و محیطی که قرار است، تلویزیون را در آنجا قرار دهید، بهترین تلویزیون را انتخاب کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا