آون توستر بهتره یا سرخ کن بدون روغن ( تفاوت ها )+مقایسه معرفی 10مدل برتر
اون توستر یا سرخ کن بدون روغن کدام بهتر است؟

اون توستر و سرخکن بدون روغن هر دو وسیلههایی بسیار پرکاربرد هستند که در سرعت و سهولت پخت غذا کمک میکنند، اما از نظر ظاهر، عملکرد و نحوه طبخ کاملاً با هم متفاوت میباشند. هر دو دستگاه مزایا و معایب خاص خود را دارند در این مقاله به مقایسه جامع این دو دستگاه میپردازیم
آون توستر چیست؟
آون توستر همان فر معمولی است این محصول به وسیله المنت حرارتی و گردش هوای داغ مواد غذایی را آرام آرام طبخ میکند و به طور کلی پخت آرامی دارد.در ابعاد کوچکتر طراحی شده و قابلیت پختن، کباب کردن، برشته کردن و… دارد و به وسیله آن به راحتی میتوانید انواع کیک، نان، شیرینی،بیسکویت و… بپزید، همچنین این دستگاه قابلیت گرم کردن غذا را هم دارد.
ویژگی مزایا (+) معایب (-)
پخت و برشته کردن نان ✔️
گرم کردن مجدد انواع غذا ✔️
ظرفیت بیشتر (اکثر مدلها) ✔️
تنوع در پخت (گریل، پخت، برشته) ✔️
قیمت اولیه پایینتر ✔️
سرعت پخت (کندتر از سرخکن)❌
ایجاد بافت ترد و سرخشده ❌
مصرف روغن (در صورت نیاز امکان مصرف بیشتر روغن)❌
تمیز کردن (ممکن است دشوارتر باشد)❌
سرخ کن بدون روغن چیست؟
سرخ کن بدون روغن با استفاده از جریان هوای داغ، در مدت زمانی بسیار کوتاه مواد غذایی را طبخ میکند. این دستگاه مجهز به فنهای پرقدرتی است که با سرعت، هوا را به گردش در میآورند و مواد غذایی را مغز پخته میکنند.
با استفاده از این محصول هم میتوانید سیب زمینی، مرغ، ماهی، گوشت، سبزیجات و… را با سرعت و کیفیت بالا سرخ کنید و هم غذای خود را مجدداً گرم کنید.
ویژگی مزایا (+) معایب (-)
پخت سالمتر با حداقل روغن ✔️
ایجاد بافت ترد و کریسپی ✔️
سرعت پخت بالا ✔️
گرم کردن مجدد با حفظ تردی ✔️
تمیز کردن آسانتر ✔️
ظرفیت (کمتر در اکثر مدلها)❌
قیمت اولیه (بالاتر)❌
تنوع در پخت (محدود)❌
نیاز به تکان دادن غذا ❌
آون توستر تولیپس مدلOT-A3807CD

- ابزار مخصوص لوازم برقی: دارد
- کانوکشن: دارد
- تعداد طبقه: دو عدد
- امکانات آمادهسازی غذا: جوجهگردان
- تنظیمات دستگاه: زمانسنج (تایمر)دستگاه نمایش
- وضعیت: صفحه نمایش دیجیتالی
- قابلیتها:تنظیم دماتایمر دیجیتالی و زنگ هشدار پایان کار
- حداکثر درجه حرارت: ۲۳۰ درجه سانتیگراد
- تعداد قفسه: ۳حداکثر
- توان مصرفی: ۹۰۰ واتم
- حدوده ظرفیت: ۳۶ تا ۴۰ لیتر
- اقلام همراه محصول:دفترچه راهنماتوری میوهخشککن (۳ عدد)سینی پخت (۱ عدد)قفسه فلزی (۱ عدد)مجموعه سیخ و چنگک جوجهگرداندستگیره جوجهگرداندستگیره سینی
2- آون توستر داتیس مدل dt-740

- ابزار مخصوص لوازم برقی: بله کانوکشن: بله (دارای فن کانوکشن)
- امکانات آمادهسازی غذا:گریل جوجهگردان (دارای موتور جوجهگردان)برنامه یخزدایی از مواد غذایی منجمد۶ برنامه پخت دستی و ۸ برنامه پخت اتومات
- تنظیمات دستگاه:تایمرتنظیم دمادستگاه نمایش وضعیت: لمسی
- قابلیتها:تنظیم دماقفل کودک
- لامپ داخلی فرسینی روغنگیر کف آون با پوشش لعاب easy to cleanشلف استیک و دستگیره سیخ جوجهگردان آبکاریشدهسایر
- نوع عایق حرارتی: دارای عایق حرارتی الیاف سرامیکی
- جنس بدنه خارجی: ورق آهن با رنگ الکترواستاتیک (مشکی)
- جنس بدنه داخلی: ورق روغنی با پوشش لعاب (Easy to clean)نحوه
- نصب: روکارتوان حرارتی: ۱۵۰۰ واتسایر
- مشخصات دیگر:طراحی برد جدیدبدنه پشت دو جداره شیشه سکوریت مشکی درب شیشهای دو جداره دو عدد المنت حرارتی (بالا و پایین)دستگیره آلومینیومی با پوشش آنادایز
- سینی دو طرف لعاب (Easy to clean)
- شیشه داخلی لوئی (بازتاب حرارت به داخل آون)
- صفحه نمایش: لمسی
- محدوده ظرفیت: 46 تا 50 لیترظرفیت: 46 لیتر
3-آون توستر ویونا مدل Digital

Digita
مشخصات
- تایمر: ۶۰ دقیقهای همراه با زنگ
- ابزار مخصوص لوازم برقی: کانوکشن
- تعداد طبقه: دو عدد
- امکانات آماده سازی غذا: جوجه گردان
- تنظیمات دستگاه: دکمههای لمسی
- دستگاه نمایش وضعیت: لمسی
- قابلیتها: قابلیت تنظیم دما
- سایر توضیحات:فن کانوکشن (استاندارد)
- دارای شیشه دوجداره
- مجهز به المنتهای استاندارد کم مصرف، ارائه لامپ ال ای دی کم مصرف استاندارد، بدنه دو جداره جهت عایق کاری حرارتی، بدنه فلزی با پوشش رنگ مقاوم در برابر حرارت با استفاده از تکنولوژی رنگاستاتیک در سه رنگ سفید، سیلور و مشکی
- مشخصات صفحه نمایش: فول تاچ
- محدوده ظرفیت: 61 تا 70 لیترظرفیت: 60 لیتروزن: 20000 گرم
- اقلام همراه محصول: سیخ جوجه گردان، سینی لعاب
4- آون توستر بایترونTO-830 WH

مشخصات
آون توستر بایترون TO-830 WH
- ظرفیت: 38 لیتر (محدوده ظرفیت: 36 تا 40 لیتر)
- حداکثر توان مصرفی: 900 واحد حداکثر درجه حرارت: 230 درجه سانتیگراد
- تعداد طبقه: 2 عددتعداد
- قفسه: 3عددنوع نمایشگر: دیجیتال
- قابلیتها:تنظیم دما: دارد
- زمانسنج (Timer) دیجیتالی همراه با زنگ هشدار پایان
- کارکانوکشن: دارد (ابزار مخصوص لوازم برقی)
- جوجه گردان: دارد (امکانات آمادهسازی غذا)
- اقلام همراه:دفترچه راهنم ا3 عدد توری میوه خشککن۱ عدد سینی پخت۱ عدد قفسه فلزیمجموعه سیخ و چنگک جوجه گرداندستگیره جوجه گرداندستگیره سینی
1- سرخ کن بدون روغن گوسونیک مدل GAF-757

مشخصات سرخ کن
- نوع سرخ کن: هواپز (بدون روغن)
- وزن: 3000 کیلوگرم
- طول سیم: 50 سانتیمتر
- ظرفیت به نفر: 7 نفر
- حداکثر توان مصرفی: 2000 وات
- صفحه نمایش: لمسی
- امکانات و لوازم جانبی (سایر توضیحات):دارای المنت مارپیچی تماماً فلزیبرنامه مجزا گرم کردن مواد غذاییقابلیت تنظیم درجه حرارت از 40 تا 200 درجه سانتیگرادبرنامه میوهخشککن تایمر 60 دقیقهای10 برنامه پخت متنوع (مانند پخت سیبزمینی، تکههای مرغ و مرغ کامل، میگو، ماهی، گوشت و کیک)پوشش داخلی نچسب جداشونده و قابل شستوشولامپ داخلیبخش شیشهای (برای تماشای مواد غذایی در حال پخت)سبد داخلی از جنس گالوانیزهمحفظه مخصوص جمع کردن سیم
2- سرخ کن بدون روغن کنوود مدل HFP90

مشخصات سرخ کن
- نوع سرخ کن: هواپز (بدون روغن)
- وزن: 3000کیلوگرم
- طول سیم: 50 سانتیمتر
- ظرفیت به نفر: 7 نفر
- حداکثر توان مصرفی: 2000 وات
- نمایش: لمسی
- قابلیتها و لوازم جانبی:دارای المنت مارپیچی تماماً فلزیبرنامه مجزا گرم کردن مواد غذایی قابلیت تنظیم درجه حرارت از 40 تا 200 درجه سانتیگرادبرنامه میوهخشککن تایمر ۶۰ دقیقهای۱۰ برنامه پخت متنوع (مانند پخت سیبزمینی، تکههای مرغ و مرغ کامل، میگو، ماهی، گوشت و کیک)پوشش داخلی نچسب جداشونده و قابل شستوش و لامپ داخلی بخش شیشهای (برای تماشای مواد غذایی در حال پخت)سبد داخلی از جنس گالوانیزه محفظه مخصوص جمع کردن سیم
3- سرخ کن بدون روغن شیائومی مدل MAF10

مشخصات سرخ کن
- نوع: سرخ کن بدون روغن (هواپز)
- ظرفیت: 6.5 لیتر
- توان مصرفی: 1800 وات
- پخت بدون نیاز به روغن اضافی: با گردش هوای 360 درجه و استفاده از روغن طبیعی مواد غذایی.قابلیت چربی زدایی با دمای بالا: فیلتر کردن چربی و روغن اضافی، افزایش راندمان چربی زدایی (تا 196% در برخی حالتها مانند بال مرغ، گوشت بره و استیک).محدوده دمایی قابل تنظیم: از 40 درجه سانتیگراد تا 220 درجه سانتیگراد.گرمایش همرفتی: پخت یکدست و ترد.کنترل دمای دقیق (NTC): جلوگیری از سوختن یا نیمپز ماندن غذا.
- قابلیت اتصال به اپلیکیشن Mi Home: کنترل هوشمند از طریق گوشی هوشمند، برنامهریزی تا 24 ساعت آینده، دسترسی به بیش از 100 دستور پخت
- نمایشگر هوشمند: تنظیم آسان دما و زمان پخت
- پوشش داخلی نچسب: تمیز کردن آسان پس از استفاده
- قابلیت حفظ گرمای خودکار: پس از اتمام پخت، به مدت 30 دقیقه غذا را گرم نگه میدارد
- ابعاد کلی: 389 × 287 × 317 میلیمترابعاد داخلی سبد: 226 × 226 × 135 میلیمتروزن: حدود 5.4 کیلوگرم
- جنس بدنه: ABS (مقاوم در برابر آسیب و عایق حرارت)قابلیت خشک کردن میوه و سبزیجاتپشتیبانی از کنترل صوتی
- محتویات جعبه: سرخ کن، صفحه سرخ کن، سینی گریل، دفترچه راهنما.
4- هواپز 5 لیتری میگل مدل GAF 150

مشخصات سرخ کن
- ظرفیت: 5 لیتر
- توان مصرفی: 1300 وات
- قابلیت تنظیم دما: دارد (تا 200 درجه سانتیگراد)
- تایمر: 30 دقیقهای
- عملکردها: پخت، گریل، سرخکردن بدون روغن، تستکردن
- سیستم گردش هوای گرم: دارد
- جنس بدنه: پلاستیک جنس
- محفظه داخلی: نچسب پایههای ضدلغزش: دارد
- اقلام همراه: سینی پخت و سبد گریل نشانگر روشن/خاموش: دارد
5- سرخ کن بدون روغن فیلیپس مدل HD9280

مشخصات سرخ کن
- توان: ۲۰۰۰ وات
- محدوده دما: ۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد
- تایمر: تا ۶۰ دقیقه
- خاموش شدن خودکاربرنامهها پیش تعیینشده: ۷ برنامه پخت از پیش تعیینشده
- فناوری: فناوری هوای سریع برای سرخ کردن سالمتر
- صفحه نمایش: لمسی دیجیتال
- اتصال: سازگار با اپلیکیشن Philips NutriU برای آشپزی و دستور پختهای هدایتشده
- تمیز کردن: قطعات قابل شستشو در ماشین ظرفشویی (سبد و قابلمه قابل جدا شدن)ویژگیها: قابلیت گرم نگه داشتن، پایههای ضد لغزش، محفظهی یکپارچهی سیم
آون توستر بهتره یا سرخ کن بدون روغن؟
آون توستر برای طبخ غذاهایی با حجم بالا و همچنین پختن غذاهای خشک ( مانند پیتزا)، گریل کردن و… طراحی شده در حالی که با استفاده از سرخ کن بدون روغن، میتوانید غذاهای رژیمی و کم چرب طبخ کنید و زندگی سالمتری داشته باشید. در کل برای اینکه بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم که سرخ کن بهتر است یا آون توستر؟ باید از جهات مختلف این دو محصول را با هم مقایسه کنیم.
منبع و میزان گرما
هر دو دستگاه با استفاده از گرما مواد غذایی را طبخ میکنند اما از نظر تکنولوژیهای گرمادهی با هم متفاوت هستند.
عناصر گرمایشی که در سرخکن بدون روغن بکار رفته، قویتر از آون توستر است و به شکل کویلهای حرارتی طراحی شده است.
عناصر گرمایشی در بالا و پایین آون توستر به کار رفته که در زمان طبخ غذا، شما میتوانید تنظیم کنید که از بالا، پایین یا هر دو سمت به غذا وارد شوند.
تفاوت اصلی در میزان گرمادهی این دو محصول میباشد. فن به کار رفته در آون توستر قدرت کمتری نسبت به سرخ کن دارد و فنهای به کار رفته در سرخکن باعث میشوند که گرما همواره با سرعت بیشتری در حال گردش باشد.
روشهای پخت
آون توسترها قابلیت گریل کردن، رست کردن، برشته کردن و پختن دارند و بعضی از آنها مجهز به جوجه گردان هم هستند.
سرخ کنها همه قابلیتهای آون توستر را به اضافه سرخ کردن دارند. اما نکتهای که وجود دارد این است که طبخ غذاهایی با بافت نرم، با استفاده از سرخ کن راحتتر است و آون توستر غذاهای خشک را بهتر طبخ میکند.
در واقع میتوان گفت سرخکنها تنوع بیشتری را در آشپزی برای کاربران به ارمغان میآورند و برای کسانی که به غذاهای سالم و کم کاری علاقه دارند، گزینه بهتری میباشند.
سهولت در تمیزکاری
برای تمیز کردن آون توستر بعد از اتمام کارتان و سرد شدن دستگاه، با استفاده از مواد شوینده و یک اسفنج نرم باید محفظه داخلی را کاملا تمیز کنید که این کار برای برخی کاربران کمی دشوار و زمانبر است.
در حالی که تمیز کردن سرخ کن از آنجایی که روغن زیادی در آن استفاده نمیشود و محفظه داخلی دستگاه زیاد چرب نمیشود، راحتتر است و سریعتر انجام میشود. شما به راحتی میتوانید محفظه و سبد آن را تفکیک کرده و تمیز کنید.
در واقع میتوان گفت از نظر سهولت در تمیزکاری، از آنجایی که آون توستر ابعاد بزرگتری دارد، تمیز کردن آن نیازمند زمان بیشتری میباشد.
سرعت پخت و پز
آون توستر دارای محفظه داخلی به مراتب بزرگتری نسبت به سرخ کن بدون روغن است و سرعت پخت و پز آن، به اندازه یک فر معمولی میباشد.
اما سرخ کن در مدت زمانی، نصف آون توستر فرایند طبخ غذا را انجام میدهد. فن قدرتمند به کار رفته در سرخ کن و محفظه داخلی کوچک آن هر دو به نوعی باعث سرعت بیشتر این دستگاه میشوند.( یک استثنا در این رابطه وجود دارد و آن هم این است که آون توستر نان را، در زمان کوتاهتری نسبت به سرخ کن برشته میکند.)
فضای پخت و پز
فضای پخت و پز آون پوستر بزرگتر از سرخ کن است و مواد غذایی با حجم بیشتر نسبت به سرخ کن در آن جای میشود.
البته سرخکنهایی با ظرفیت بالاتر حجم بیشتری دارند اما در هر صورت فضای پخت و پز آون توستر بیشتر است.
6- از نظر عایقبندی بدنه
بدنه آون توستر در حین کار کردن به شدت داغ میشود و در کنار مواد اشتعال زا، خطر آتش سوزی به همراه دارد. در حالی که سرخکن مجهز به محفظه داخلی و سبد جداگانه است که در هنگام طبخ، غذا در قرار میگیرد و حرارت به بدنه خارجی دستگاه انتقال داده نمیشود. بنابراین این دستگاه ایمنی بیشتری دارد.
میزان مصرف انرژی
از نظر توان مصرفی سرخکنها قدرت بیشتری نسبت به آون توسترها دارند و فن قدرتمندتری هم دارند که مصرف انرژی را بالا میبرد.
اما از طرفی آون توستر هم زمان بیشتری برای طبخ غذا صرف میکند،هم محفظه بزرگتری دارد که باید انرژی زیادی صرف کند تا گرم شود.
بنابراین از نظر مصرف انرژی، تفاوت زیادی بین این دو دستگاه وجود ندارد و تقریبا هر دو در یک سطح هستند.
مقایسه قیمت
هم آون توسترها و هم سرخکنهای موجود در بازار در بازههای قیمتی متفاوت تولید شدهاند و قیمت آنها بر اساس مدل، ظرفیت، برند سازنده، قابلیتهای پیشرفته و… تعیین میشود.
شاید شما با سرخکنی مواجه شوید که امکانات پیشرفته متعددی دارد و قیمت آن از آون توستر بیشتر است.درحالیکه ممکن است با آون توستری برخورد کنید که بسیار باکیفیت و مدرن بوده و محصول یک برند معتبر است و قیمت گرانتری دارد.
بنابراین از نظر قیمت هیچکدام از این دو محصول بر دیگری برتری ندارند و هر دو در یک رنج قیمتی هستند.
نتیجه:
هر کدام از دو دستگاه سرخ کن بدون روغن و آون توستر مجهز به قابلیتهای متفاوتی هستند و امکانات خاصی را در اختیار کاربر قرار میدهند، بنابراین با در نظر گرفتن مقایسهای که انجام شد، انتخاب یکی از این دو محصول کاملا بستگی به نوع نیاز و اولویتهای شما دارد و همچنین توقعی که از این دستگاه دارید.
اگر فضای آشپزخانه شما بزرگ است و با محدودیت فضا مواجه نیستید،
یا اگر خانواده پرجمعیتی دارید و در هر وعده حجم بالایی از مواد غذایی را طبخ میکنید،
و یا اگر به پخت شیرینی، کیک، نان، بیسکویت و… علاقه دارید، آون توستر را انتخاب کنید زیرا این دستگاه به صورت حرفهایتر آنها را طبخ میکند، ظرفیت بالاتری دارد و جای بیشتری هم میگیرد.
اما اگر طرفدار غذاهای رژیمی و کم کالری هستید،
یا خانواده کم جمعیتی دارید،
یا فضای کمی در آشپزخانه خود دارید و با محدودیت فضا دست و پنجه نرم میکنید،
سرخ کن بدون روغن را انتخاب کنید.
زیرا این محصول هم مصرف روغن را تا حد بالایی کاهش میدهد، ظرفیت کمتری دارد و دارای ابعاد کوچکتری هم میباشد.
سوالات کاربران:
فرق آون توستر و سرخ کن بدون روغن چیست؟
تفاوت اصلی سرخ کن و توستر در نوع عملکرد این دو دستگاه است که توستر با گرمایش ثابت برای پختن و گرم کردن کاربرد دارد در مقابل سرخ کن بدون روغن با گردش جریان هوای گرم برای برشته کردن سطح بیرونی غذا و پخت با کمترین میزان استفاده از روعت طراحی شده است.
سرخ کن بدون روغن یا فر توستر کدام بهتر است؟
سرخ کن بدون رغن برای پخت غذاهای رژیمی و طبخ غذاهای بدون روغن و ترد مناسب است. در مقابل اون توستر مانند با عملکردی مانند یک فر کوچک امکان گرم کردن و پخت تمام غذا را دارد.
آیا سرخکن بدون روغن من میتواند جایگزین فر توستر می شود؟
سرخ کن های بدون روغن امکان پخت اغلب غذا ها را دارند. اما توستر برای گرم کردن و پخت شیرینی و کیک کاربرد بیشتری دارند. بستگی به نیازتان میتوانید سرخ های بدون روغن را جایگزین کنید