خانه و آشپزخانهلوازم برقی

سرخ کن بدون روغن خوبه؟ (معایب و مزایا سرخ کن بدون روغن)

سرخ کن‌های بدون روغن یکی از لوازم پخت پز پیشرفته‌ برای تهیه غذای های لذیذ هستند که با فناوری جریان هوای داغ، بدون استفاده از روغن، غذایی ترد، خوشمزه را به آماده میکنند.
بطور کلی استفاده از روغن و چربی برای سلامتی مضر است و از آنجایی که این دستگاه برای پخت مواد غذایی از روغن استفاده نمی‌کند، میتوان ساده ترین غذاهای خوش طعم را در سریعترین زمان آماده کرد. با وجود مزایای سرخ کن های بدون روغن برای بسیاری دغدغه ی اینکه، معایب و مضرات سرخ کن بدون روغن چیست که در ادامه این مقاله به بررسی مزایا و معایب سرخ کن های بدون روغن می پردازیم.

آیا سرخ کن بدون روغن ارزش خرید دارد؟

بوسیله سرخ کن‌های بدون روغن، می‌توانید به طبخ غذای رژیمی سالم‌تر بپردازید با استفاده از این سرخکن ها و از آنجایی که مصرف روغن خانواده به طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند، به سلامتی و تناسب اندام، همچنین کاهش وزن و بهتر شدن پوست شما می‌انجامد.
همچنین بوسیله این سرخ‌کن‌ها می‌توانید در وقت خود صرفه‌جویی کنید و مواد غذایی را با سرعت بالا و کیفیت بی‌نظیر طبخ کنید.

نکته دیگری که در مورد سرخ‌کن‌های بدون روغن وجود دارد این است که مواد غذایی که با این سرخ‌کن‌ها طبخ می‌شوند صد در صد ارزش غذایی و طعمشان حفظ می‌شود.
بنابراین برای پاسخ به این سوال که آیا سرخ کن بدون روغن ارزش خرید دارد؟
باید بگوییم که صد در صد ارزش خریدن دارد، زیرا هم بوسیله آن می‌توانید در هزینه‌هایی خود که صرف خرید روغن می‌شود، صرفه‌جویی کنید، و هم بدنی سالم‌تر داشته باشید.

مزایای سرخ کن بدون روغن

سرخ کن‌های بدون روغن مجهز به آخرین فناوری برای پخت غذا هستند که قطعا جدیدترین سرخ کن های بدون روغن گزینه ای ایده ال برای پخت غذا هستند این دستگاهای پیشرفته دارای مزایای قابل توجهی هستند که شامل:

با استفاده از سرخ کن بدون روغن علاوه بر اینکه مصرف روغن کم می‌شود، کالری غذا تا 80 درصد کاهش می‌یابد و غذایی که وارد بدنتان می‌کنید، کاملاً سالم است.

از دیگر مزایای این محصول این است که مزه غذا در آن کاملاً حفظ می‌شود و ویتامین‌های موجود در آن از بین نمی‌رود.

برای افراد شاغل که زمان زیادی برای آشپزی ندارند، بسیار مناسب است. زیرا در مدت زمانی بسیار کوتاه می‌توانید، غذای مورد علاقه خانواده‌تان را تهیه کنید.

معایب و مزایا سرخ کن بدون روغن
معایب و مزایا سرخ کن بدون روغن

معایب سرخ کن بدون روغن

سرخ کن های بدون روغن در کنار مزایای زیادی که دارند، مانند هر وسیله برقی دیگری دارای معایب ناچیزی هم می‌باشد که شامل:

دشوار بودن تمیز کردن و شسشتن قطعات سرخ کن

برخی کاربران معتقدند قیمت این محصول بالا است و کاهش قدرت خرید مصرف کنند.

سرخ کن های برون روغن از انرژی برق استفاده و با حرارت بالا کار می‌کند، مصرف برق را تا حدودی بالا می‌برد.

برخی دیگر از کاربران اعتقاد دارند که سرخ کن بدون روغن برای خانواده‌های پرجمعیت مناسب نیست، زیرا این سرخ‌کن‌ها در ظرفیت‌های کم تولید شده‌اند.

غذاهایی که با سرخ کن بدون روغن بدون استفاده از آب و روغن طبخ میشوند نسبت به پخت با سرخ کن های با روغن خشک تر هستند.

آیا سرخ کن بدون روغن اشعه دارد؟

سرخ‌کن‌های بدون روغن اشعه ندارند و به وسیله المنت و جریان هوای داغ کار می‌کنند به این صورت که المنت داخل دستگاه را داغ میکند و فن کانوکشن، هوای گرم را درون مخزن به صورت یکسان گردش می‌دهد، بنابراین مواد غذایی کاملاً یکنواخت پخته می‌شوند. و به طور کلی سلامتی غذای شما، بستگی به نحوه کارکرد شما با این سرخ کن دارد.

آیا سرخ کن بدون روغن سرطان زاست؟


با وجود کنترل کیفیت زمان ساخت و عرضه سرخ کن های بدون روغن اما بسیاری از افراد دچار تردید هستند که معایب و مضرات سرخ کن بدون روغن چیست سوالی که برای خیلی از افراد پیش می‌آید این است که آیا مواد غذایی طبخ شده با سرخ‌کن بدون روغن، باعث ایجاد سرطان در بدن انسان می‌شود؟

به طور کلی مواد غذایی سرخ شده مانند انواع چیپس سیب زمینی، سیب زمینی سرخ کرده و مواد غذایی طبخ شده آماده که مقادیر زیادی کربوهیدرات دارند، دارای مقداری آکریلامید هستند. اما انواع گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات در حین طبخ، خیلی کم آکریلامید تولید می‌کنند. همچنین غذاهایی که با درجه حرارت بیشتر از 120 درجه سانتیگراد پخته می‌شوند، تولید آکریلامید می‌کنند.
آکریلامید به ایجاد سرطان در بدن انسان کمک می‌کند.
زمانی که مواد غذایی در معرض حرارت زیاد قرار می‌گیرد، قندها و اسید آمینه‌هایی که در آن وجود دارند، تبدیل به آکریلامید می‌شوند.
اما نکته‌ای که وجود دارد این است که ترکیب و تشکیل آکریلامید در مواد غذایی که در سرخ‌کن‌های بدون روغن طبخ می‌شوند، بسیار کمتر از سرخ‌کن‌های دیگر است.

برای طبخ غذای سالمتر در این سرخ‌کن‌ها باید چند نکته مهم را مد نظر داشته باشید.

1- سعی کنید غذاهایی که در سرخ کن بدون روغن، طبخ می‌کنید را با درجه حرارت پایین بپزید. زیرا ترکیبات شیمیایی مضر مانند آکریلامید در دمای بالا تشکیل می‌شوند.

2- حتماً برای طبخ غذا از مواد غذایی و سبزیجات تازه استفاده کنید. زیرا با طبخ مواد غذایی سالم و تازه، کمتر امکان ایجاد مواد شیمیایی هست.

3– برای طبخ غذا با این سرخ کن‌ها مقدار خیلی کمی روغن بریزید. زیرا با استفاده از مقدار کم روغن، ترکیبات شیمیایی هم کم می‌شوند.

4- در مدت زمان‌های کوتاه سرخ کن بدون روغن را تمیز کنید. زیرا زمانی که به صورت منظم این سرخ‌کن‌ها تمیز شوند، مواد مضر داخل آنها تجمع نمی‌کنند.

5- در هنگام طبخ مواد غذایی را در سبد سرخ کن کاملا پخش کنید تا به صورت یکنواخت پخته شوند.

6-در زمان پخت غذا هر چند دقیقه یکبار، مواد غذایی را کاملاً هم بزنید.

منبع: lavanguardia.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا