خانه و آشپزخانه

نحوه رسوب گیری کتری (استیل، لعابی، روحی)

چگونه کتری را رسوب گیری کنیم؟

با استفاده از روش‌های ساده و سریع خانگی برای از بین بردن رسوب ضخیم کتری و سماور علاوه بر رسوب گیری کتری سبب دوام بیشتر ظاهر تمیزتر و مانع از کدر شدن و بی‌کیفیت شدن آب جوش می‌شود. به سادگی میتوان کتری را تمیز کرد و برق انداخت.

کتری و سماور از وسایلی هستند که به مرور با ته نشین شدن رسوبات آب پس از مدتی لایه‌ای از رسوبات روی دیواره‌های کتری تشکیل می‌شود که این لایه سبب کدر شدن و بی‌کیفیت شدن آب جوش و تغییر رنگ چای می‌شود که استفاده از روش‌های خانگی و تمیز کردن رسوب کتری و سماور با چندین روش راحت و سریع با مواد پاک کننده طبیعی به راحتی رسوب گیری کتری را می‌توان انجام داد و حتی راهکارهایی برای جلوگیری از رسوب گرفتن کتری در ادامه بیان می شود.

نحوه رسوب‌ گیری کتری

برای از بین بردن رسوب کتری و حفظ سلامتی و بهداشت بهترین روش رسوب زدایی با مواد طبیعی و سالم بدون آسیب زدن به جنس کتری و تغییر ظاهری کتری با استفاده از موادی چون جوش شیرین، سرکه، نوشابه …. به سادگی لایه‌های ضخیم رسوب کتری و سماور را از بین ببرید و طعم آب جوش سالم و عاری از هرگونه آلودگی را بچشید.

نحوه رسوب‌ گیری کتری
نحوه رسوب‌ گیری کتری

رسوب گیری کتری با نوشابه

از بین بردن گچ کتری یا سماور با نوشابه یک روش کارآمد و البته جالب است که برای از بین بردن رسوب کتری به راحتی با ریختن مقداری نوشابه درون کتری و قرار دادنش روی شعله مستقیم گاز کربنیک اسید نوشابه درون کتری واکنشی شکل می‌گیرد که سبب از بین رفتن لایه‌های گچ کتری می‌شود( استفاده از نوشابه برای لایه های ضخیم کتری کاربرد ندارد.)

رسوب گیری کتری با سرکه سفید

سرکه سفید به نسبت سرکه رنگی دارای واکنش قوی‌تری است این محلول طبیعی برای جرم‌گیری کتری یکی از روش‌های سریع و موثرترین روش خانگی است که با مخلوطی از سرکه سفید و آب کتری به طور مستقیم پر کرده پس خیساندن لایه های رسوب کتری و گذشت چند ساعت محلول داخل کتری را به مدت 15 الی 20 دقیقه بجوشانید سپس فضای داخل کتری را تمیز و آبکشی نمایید.

رسوب‌گیری کتری با جوش شیرین

اغلب مدل کتری‌های جدید و سماورها از مدل‌های شیردار هستند که بهترین روش برای تمیز کردن کتری های شیردار استفاده از جوش شیرین است. جوش شیرین با یک ترکیب قلیایی که دارد سبب واکنش سریع رسوب کتری و لوله شیر کتری می‌شود نحوه تمیز کردن کتری با استفاده از مقداری جوش شیرین و آب کردن کتری تا حدی که لایه‌های رسوبی کتری را بپوشاند مخلوط را به جوش برسانید پس از چند ساعت کتری را در این محلول خیسانده کتری را خالی و با آب گرم شستشو و خشک کنید.

رسوب گیری کتری با لیمو

لیمو یکی دیگر از مواد طبیعی که با مخلوط کردن دو فنجان لیمو و آب کتری را بجوشانید پس از سرد شدن این محلول را خالی کرده کتری را آبکشی و خشک کنید

رسوب گیری کتری با سیب زمینی

رسوب گیری کتری با استفاده از سیب زمینی روشی موثر برای لایه‌های نازک از رسوبات کتری به کار می‌رود سیب زمینی حاوی مواد نشاسته‌ای است با برش دادن یک سیب زمینی و قرار دادن آن در آب کتری به مدت 30 دقیقه محلول را به نقطه جوش رسانده پس از خنک شدن کتری را خالی و آبکشی نمایید.

رسوب گیری کتری با اسید سیتریک

از بین بردن رسوب کتری سماور ضخیم با اسید سیتریک یکی دیگر از ترفندهای قوی برای تمیز کردن رسوب کتری است اما استفاده از این محلول نیاز به کمی دقت دارد در این روش ابتدا کتری را با آب پر کنید سپس 2 قاشق اسید سیتریک را به کتری اضافه نموده این مخلوط را حدود 20 دقیقه بجوشانید و در آخر آب کتری را خالی کرده و بار دیگر آب خالص را به مدت 30 دقیقه درون این کتری بجوشانید تا کتری کاملاً تمیز شود

روش خانگی جرم‌گیری کتری استیل جرم گیری کتری استیل هم مانند کتری‌های روحی و لعابی با جوش شیرین اسید سیتریک لیمو کاملاً برطرف می‌شود اما به دلیل نوع متریال استیل کتری استفاده از این محلول‌ها را با دقت بیشتری باید انجام داد

پیشنهاد مطالعه: بهترین کتری ترکیه ای

رسوب گیری کتری استیل، روحی، لعابی

رسوب کتری و لایه ضخیم ته کتری بر اثر املاح آب در کتری به وجود می‌آید بنابراین برای رسوب‌گیری این کتری‌ها نوع جنس کتری فرقی نمی‌کند فقط باید با یکی از محلول های قلیایی جوش شیرین، سرکه، آبلیمو به سادگی رسوب گیری را با یکی از روش‌های که در این پست بیان شد رسوب زدایی کرد.

اما در مواقعی که این لایه های رسوب ضخیم باشد باید از محلول های رسوب زدا شیمیایی استفاده کنید که در صورت استفاده از محلول های شیمیایی ابتدا نوع متریال ساخت کتری‌های استیل، روحی و لعابی را بررسی کنید و در صورت سازگاری با محلول های شیمیایی با احتیاط از روش مناسب با همان محلول رسوب زدایی کتری را انجام دهید.

روش‌های ساده و سریع خانگی رسوب ضخیم کتری و سماور

راهکارهای جلوگیری از ایجاد رسوب کتری

راهکارهای جلوگیری از ایجاد رسوب در کتری و سماور سبب دوام و عمر بیشتر کتری می‌شود همچنین بدون نیاز به رسوب زدایی کتری از نوشیدن آب جوشیده سالم لذت خواهید برد

استفاده از آب تصفیه شده بدون املاح و مواد معدنی

استفاده از فیلتر ضد رسوب برای کتری

خالی کردن آب کتری بعد از هر بار مصرف

جوشاندن آب کم به اندازه نیاز در غیر این صورت کتری را روی شعله و حرارت قرار ندهید

حداقل هر دو هفته یک بار داخل کتری و دیوار کتری را کاملاً بشویید و خشک کنید.

Black_Friday

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا